Friday, 29 June 2012

Cara Kejut Orang Bangun Sahur



Masa puasa ni mesti ramai yang liat nak bangun sahur kan? haha..tapi yang kesiannya yang tukang kejut tu lah..kejut bagai nak rak tapi tak bangun-bangun gak..tapi takpa untuk yang kaki kejut orang tu leh cuba tips ni..

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. Sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia…
3. Renjis air kat muka dia…sambil panggil nama dia…
4. Tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia…
5. Tutup kipas/air cond


Tapi kalau still tak ada effect
1. Jerit nama dia kuat kuat…
2. Gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi…kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. Jerit api! api! api!
7. Letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

Still tak ada effect gak
1. Pergi kat telinga dia…then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali…
2. Pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

Tapi kalau still tak ada effect gak…ni je la cara terakhir
1. Panggil je orang masjid/surau untuk uruskan…kerana tuhan lebih menyayanginya

Sumber : Majalah Gila-Gila

1 comment:

nurul hazirah said...

hahaha . bagus lahh . boleh cube nyh . hihi :)