Sunday, 15 July 2012

Cerita tentang..............

Lame da tak update blog ni, harini baru ade kesempatan nak update, harini aku nak cerita tentang VCO Catalyst.. apakah VCO tu?? VCO ialah Virgin Coconut Oil. Catalyst pulak?? itu hanyalah name produk :) Aku memang suke produk ni, memang best sangat2... nak tau ape khasiat nye?? jom bace!!


Mengurangkan kadar kolestrol
- VCO ni tidak mengandungi kolestrol. Ia adalah alternatif terbaik dari minyak-minyak lain yang mengandungi kolestrol yang tinggi.


Mengawal kencing manis
- Pankreas lebih efisien mengeluarkan insulin sementara sel bekerja lebih cekap mengambil gula darah keperluannya.


Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah
- Mengatasi pembentukan plak pada pembuluh darah yang menjadi antara faktor punca serangan jantung.


Tubuh lebih tahan serangan penyakit
- Kerana mempunyai agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa.


Mendapatkan kembali keanjalan dan kelembutan kulit
- Ia mempercepatkan penggantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet.


Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang
- Sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima.


Terhindar dari gejala alahan
- Bertindak sebagai agen anti histamine


Mengelakkan risiko sakit kanser
- Memusnahkan sebarang kehadiran organisma pathogen. Dengan itu sel darah putih mampu bertindak secara maksima memusnahkan sel kanser, kerana ia tidak terbeban menghadapi organisma pathogen.


Keadaan dengkur akan hilang
- Saluran pernafasan dan anak tekak akan kembali anjal dan elastik hasil kewujudan sel-sel baru padanya.






Harga sebotol VCO ialah RM39.90 bagi Semenanjung Malaysia dan RM 43.90 bagi Sabah/Sarawak. Tidak termasuk charge pos (poslaju).

Setelah sebulan mengamalkan VCO ni, inilah hasilnya :)


aku pakai sabun gluta kojic + vco.. camni laa hasilnya..
ok la,sampai sini je entri aku..
wasalam


No comments: