Sunday, 17 June 2012

Hati Ku Tertawan

Wahai blogger-blogger sekalian...

Macam nak buat pengumuman pulak da.. ape yang sudah membuat hati aku tertawan??

Jeng jeng jeng...... sebenarnye aku dah tertawan produk kecantikan ni :



weee! I loiikkee..... Syok betol pakai benda alah ni.. nama benda ni ialah :

- Sabun gluta + kojic (gluta kojic je aku cakap, xde plus2 pon)

Alalalahai, rugi sape tak cube sabun ni... ape effect nye pada kulit aku?? Ni yang seronok nak cite ni...

:- Hari Pertama : Kulit rase lembut je bile da pakai..
:- Hari Kedua : Jerawat aku jadi kecut
:- Hari Ketiga : Pori2 aku mengecil dan kulit aku da sekata je warnanye..
:- Hari Keempat : Jerawat aku da kering
:- Hari Kelima : Tinggal parut jerawat jek
:- Hari ini : Da takde jerawat kat pipi... parut pon samar2..wah! kulit muke rase cam baby.. cewahh!

Satu lagi, sabun ni boleh memutihkan kulit taw.. untuk sape2 nak putihkan kulit tu.. boleh cube sabun ni... Sabun ni jugak boleh gune kat badan, contohnye cam untuk ibu2 atau sape2 je lah yang ade hitam2 kat celah peha ke, ketiak atau sebagainye.. boleh la gunekan...

Sabun ni lau nak gune kene potong kecik2 macam ni :


kenapa kena potong kecik2? Sebabnye, yang warna oren tu akan cepat cair lau kena air.. so, kene la jimat cermat an... kalau nak potong tu, kene potong putih ngan oren..jangan potong oren atau putih je pulak ye..


Skang nak tengok perbezaan kat muke aku?? ni ha :

Sebelum

Selepas (Dengan cousin aku,bukan boyfriend aku ok)


Haa! Nak tau harganye berapa?? okei okei... aku bagitau harganye ok : rm40 je (150gm)

Besar weh sabun ni.. kalau gune kat muke je, boleh la tahan sebulan due bulan.. lau kat badan skali... sebulan tu boley kot.. Ok la, tu je nak share ngan korang harini... Sharing is Caring.. Wasalam.


5 comments:

HannaNabiella said...

Wanna try...mne jual???•﹏•

Se0rang Gad|z said...

@HannaNabiella saye jual dear :) bley pm sy kat fb.. tkan je kat floating button fb sy tu :)

nurul hazirah said...

waahhh amzing . nak try jugkk . tp tkodd mke nty bertmbh teruk ^^

Se0rang Gad|z said...

@nurul hazirah don't worry dear.. sy da tnye ramai yg pkai sabun ni camne.. sume cakap sabun ni berkesan :)

nurul hazirah said...

@Se0rang Gad|z ouh yeke ??? oke3 . nty kte pm awk k :) hihi