Friday, 6 January 2012

Terbaik dari ladang kelapa sawit depan rumah!


Buku Bahasa Melayu tingkatan 3.. heheh.... korang nak tau tak, tiap2 tahun dapat buku baru... tahun lepas pon buku baru.mase form 1 pon buku baru... haha...sian adik2 junior aku,kene pakai buku2 yang terpakai oleh kiteorang... lau dapat buku yang elok,untung laa kan?? tapi lau dah cam pembalut belacan..sabar je laa... korang tengok buku yang pertama tu tajuk dye ape... memule aku ingat buku OMBAK RINDU...hahaha...rupenye bukan... 

Tapi cerita MERENANG GELORA ni memang menarik, cerita tentang kehidupan plajar skolah...hmm...siap ade part cintan cintun lagi..tu yang best tu..hahahah...akhir cerita ni memang happy ending r... sebab semua nye dah berjaya dalam pelajaran..ade yang jadi doktor dan mcm2 lagi..memang terbaik dari ladang...2nd, buku HARGA SEBUAH LUKISAN... dalam buku ni, bukan satu cerita je.. tapi banyak..kebanyakan nye cerita klasik...tapi aku pun tak habis bace lagi...huhuhu

Aku baru habis bace buku MERENANG OMBAK tu..insyaAllah lau ade free aku bace buku HARGA SEBUAH LUKISAN tu pulak..skang ni tak de mase free sangat sebab keje skolah memang melambak-lambak... update blog ni pon aku curi2 mase buat homework...mungkin bley blogging hari jumaat malam je... hurmm... ok la,,tu je nak kongsi... wasalam.

4 comments:

EruzuLiyana said...

zaman kami dulu buku pasal kanang masa form3, menarik jugak ceritanya. :)

Nurul Zafirah said...

owh...cite pasal ape??

AishahAzli said...

bagus la kalau rajin
macam akak ni buku kemana otak ke mana

Nurul Zafirah said...

aishahazli: hahaha... mane buku ngan otak tu g kak??