Tuesday, 13 September 2011

Kenapa Perempuan Gedik??

Harini...jumpe lak seseorang yang gedik kat open house member aku tadi!!tue lak tu...still gedik..umo dah baye ayah aku...hmmm...ntah le...nak musuh lak dye ngan aku...tah la...takkan anak kau xpat kezen aku nak musuh ngan family aku?? ishh..terukkkk!!! Kezen aku tu dah ade bini....tak nak dye pandang anak kau de..bukan lawa pon!! geraammmmm...alang2 geram ni...aku terjumpe 1 n3 ni...kenape perempuan gedik??tapi ni tak berkait ngan acik tu kot...korang bace la :)
1- Nak tarik perhatian orang lain.
biasanya perempuan menggedik sebab nak dapatkan perhatian.cubalah tengok kalau diorang tiba-tiba je buat suara gedik diorang tu,confirm semua orang pandangserongpelik.thats why,diorang jadi gedik.

2- Nak cairkan hati lelaki.
eii.. betul ke ni?haha.ni apa yang aku jumpa kat forum tadi la.lelaki cair ke tengok perempuan gedik?lalalalalala..bahaya ni.kena jaga bf betul-betul ni.eh,apa yang aku mengarut ni.hoho.selalunya perempuan gedik memang suka menggedik bila nampak lelaki hensem.apakah?

3- Diorang rasa diri diorang tu HOT.
perasan tak,selalunya kan..yang gedik-gedik ni semuanya jenis perasan cantik,perasan lawa,perasan bagus..diorang pun ada geng-geng yang tersendiri.tapi takde la macam geng bas sekolah tu.bila dah ada geng sendiri,majoriti dalam kalangan diorang ni semuanya stok gedik-gedik.

4- Terlebih manja.
terlebih manja pun boleh jadi gedik?aiseyman..terpaksa la kawal sikit sifat manja tu.nanti orang salah tafsir pulak terus je jadi gedik.biasa la kalau dah manja sangat,mula la sifat gedik tu datang.dan selalunya,siapa yang ikut je perangai manja diorang ni,boleh jugaklah 'terlebih manja' tu terjadi.

5- Memang sifat semulajadi dia kot.
ok.yang ni pendapat yang aku jumpa kat forum tadi.memang perempuan ni dicipta untuk jadi gedik la.kalau tak gedik banyak,gedik sikit je.ada yang terlebih-lebih gediknya sampai orang lain pun meluat dan menyampah nak tengok.

6- Faktor persekitaran.
apa kena-mengenanya perempuan gedik dengan faktor persekitaran.eh,ada la.kalau tak buat apa aku penat-penat menaip.meh sini,aku bagi contoh.perempuan gedik bila semua orang sekeliling dia semuanya jenis yang happy-go-lucky,selamba,manja.so,secara tak langsung mulalah kegedikan tu datang.semua perempuan gedik ni happy-go-lucky je aku tengok.diorang bukannya ambik port sangat pasal orang lain.ya tak ?

7- Perempuan gedik sebab lelaki tak gedik.
haa.. ni aku punya statement la.perempuan gedik sebab lelaki tak gedik.wahai lelaki-lelaki di luar sana,aku nak tanya ni.. korang gedik ke?haha.kalau gedik tu maybe hormon dia lebih kepada hormon perempuan kot.oopps!terlebih sudah.

huhu..tu je r takat ni...lau ade lagi..nanti aku sambung eh...thanx for read... 

3 comments:

Admin said...

LISTEN ONLINE RADIO AND WATCHING FREE 
MOVIE ONLINE ,SPORTS ONLINE LIVE.
FOR WATCHING MOVIE ,SPORTS 
 VISIT LINK > CLICK TO WATCHING <
SINGAPORE RADIO >CLICK TO LISTEN <<
LISTEN HINDI RADIO VISIT LINK >>CLICK TO LISTEN << 
WATCHING HINDI MOVIE CHANNEL VISIT LINK >>KLIK TO WATCHING<<
DI SINI ADA ,THR GEGAR,HOTFM,KLFM,JOHOR FM DAN MACAM MACAM 
LAGI,TERDAPAT LEBIH KURANG 175 BUAH STESEN RADIO
YANG BEROPERSI DI MALAYSIA BOLEH DI DENGARI DI SINI SECARA PERCUMA
 >KLIK LINK
LISTEN INDONESIA RADIO ONLINE CLICK >> CLICK TO LISTEN <<
pas tv ,tv selangor,rtm1 ,rtm2,mobtv,dan banyak lagi..........

CIKGADIS said...

kalau budak2 gedik takpe lagi,ni kalau yg dah tua gedik,mmg nak mintak penampo je ar

Nurul Zafirah said...

cikgadis: hahahahaha :D