Wednesday, 19 December 2012

Result Dan Semangat!

               Haipp! Harini nak cerita tentang result dan semangat!! Result PMR!!!!! Semalam keluar result. Cuma dapat 1A 2B 5C. Buruk tak?buruk tak? burukkan........................ Yes i know it ^_____^ Itu saje yang mampu :)
Rezeki ada dimana-mana. insyaAllah, nanti Allah bagi rezeki lain. Mungkin SPM nanti dapat keputusan lebih baik kan.



             Sekarang nak cerita pasal semangat pulak. Semalam masa baru dapat result. Rase down sangat2!! Terpikir jugak, kenapa aku tak dapat ape yang aku nak.. tetibe ingat ayat 216 lam surah Al- Baqarah : "Diwajibkan atas kamu berperang, Padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. boleh Jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."  So tak perlu nak down sangat kan..


Now, kene semangat belajar bersungguh-sungguh. Belajar untuk SPM pulak. SPM lebih penting kan?kan? InsyaAllah ade rezeki disitu. SPM yang menentukan masa depan di dunia ini.Di akhirat?? Hanya pahala2 dan amal menjadi masa depan kita. Ok laa, tu je harini punye entri. Hope korang enjoy.
wasalam.

p/s : sesiapa nak order set combo Fellina Inchloss bley order kat no saya ye : 0136898903 


2 comments:

MK Kimi said...

tahniah! buat yg lebih baik utk SPM nnt

Nurul Zafirah said...

^__^ i 'll