Friday, 14 October 2011

Perempuan mempunyai deria pengesan. .


Gerak hati perempuan sentiasa benar dan sentiasa membantu mereka apabila berdepan dengan sesuatu musibah. Sebagai contoh :
1. Apabila perempuan cuba menghubungi teman lelaki namun panggilan akan bertukar menjadi ‘CALL WAITING’ atau ‘NUMBER BUSY’, dan apabila perempuan menanyakan hal tersebut kepada teman lelaki, teman lelaki akan menjawab, ‘ITU PANGGILAN DARIPADA BOS’, ‘ITU PANGGILAN DARIPADA RAKAN SEKERJA’, ‘ITU PANGGILAN DARIPADA KELUARGA’. Namun, percayalah, naluri perempuan kuat mengatakan bahawa itu bukan panggilan daripada bos/rakan sekerja/keluarga namun itu merupakan panggilan daripada perempuan lain yang mempunyai niat jahat atau teman lelaki yang menghubungi perempuan lain.
2. Teman lelaki memberitahu perempuan bahawa dia ingin keluar menonton wayang bersama rakan-rakan lelaki dan tiada perempuan lain bersama dengannya. Namun, gerak hati perempuan kuat mengatakan bahawa teman lelakinya pergi menonton wayang bersama wanita lain malah wanita itu memang mempunyai hati terhadap teman lelakinya.
3. Perempuan menerima SMS daripada teman lelaki namun ternyata teman lelaki tersalah menghantar SMS. SMS itu sepatutnya dihantar kepada perempuan lain. Namun, teman lelaki cuba menafikannya dan menyatakan bahawa dia tidak tersalah menghantar SMS. Tetapi, naluri perempuan lebih cekap. Mana mungkin nama teman wanita sendiri pun boleh tersalah ejaan. (:
4. Lelaki pulang lambat ke rumah dan menyatakan bahawa dia sibuk di tempat kerja kerana terlalu banyak kerja yang perlu diselesaikan. Namun, hati perempuan kuat mengatakan bahawa lelaki pulang lambat ke rumah kerana pergi ke tempat lain bersama perempuan lain.
5. Lelaki sentiasa sibuk, kononnya kerja berlambak. Namun, perempuan dapat menghidu sesuatu yang tidak baik yang sedang dilakukan lelaki di luar pengetahuannya.
p/s : wahai lelaki...naluri seorang perempuan adalah sesuatu yang hebat...jangan sesekali mempermainkan hati PEREMPUAN..

No comments: